Älskade Louiza, inget var någonsin ditt fel.

Okategoriserade Psykisk ohälsa

Jag var definitionen av det barn som alla drömde om att få. Busig, sprallig och tacksam för minsta lilla positiva. Tog allt som en utmaning, utforskade världen på mitt egna lilla sätt. Aldrig ledsen, aldrig några tårar. Med undantaget om jag klantat till det och skadat mig. Men ändå ställt mig upp igen med nyfikenheten om hur jag skulle kunna klättra upp ännu bättre nästa gång, och nå högra höjder. 
Friheten och buset var en självklarhet, skogen och naturen var redan då min trygghet. ?


Tänk om jag visste då, hur det som då var en självklarhet skulle vändas till en begränsning. Att jag skulle frihetsberövas bakom kala, sterila, vita stängda sjukhusdörrar, och att en nypa frisk luft istället skulle bli ett undantag. 


Tänk om jag då visste allt som skulle ske mig, hur omvärlden skulle förstöra mig inifrån och ut. Hur samhället och de trauman jag blev utsatt för, skulle vända den där nyfikenheten om att utforska äventyr och hitta nya spännande saker, till att desperat sätta mig själv på en tunn röd tråd. Att jag skulle utmana mig själv till döden. Där kampen istället skulle vara att förstöra mig själv på alla sätt och vis.. Jag skulle inte ens kämpa för att förstå varför det som skedde, skedde. Jag satte istället mig själv i lägsta prioritet och klargjorde för mig själv, att jag var problemet. Att jag skulle skylla mig själv. 


Om hade jag vetat det här, hade jag då kunnat förhindra något av dåtiden? Hade jag då kunnat förbereda mig för det som nu redan skett? 
Hade jag tagit extra hand om den friheten jag hade, eller hade jag redan då fasat för livets hemskheter?


Louiza, du gjorde inget fel. Du var för bra för alla andra, du var för unik.?? 


Ändå står jag här idag, fortfarande lika självhatisk om att det som bara skulle kunna ske på film, var självklart lika gärna kunde hända mig. För att jag var ”felet”.

1 thought on “Älskade Louiza, inget var någonsin ditt fel.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.